14 Şubat 2014 Cuma

Gayrimenkulün önemi 2008 deki ilk yazım

İlk yazıma başlamadan önce  Tarsus Ekspres’in değerli okurlarını saygıyla selamlıyorum. Bugün itibariyle fırsat buldukça ülkemiz ve bölgemizin gayrimenkulle ilgili konularında naçizane sizlere bilgilerimi aktaracağım. Böyle bir fırsatı bana sağlayan Tarsus Ekspres’in Kurucu Sahibi Sayın Mustafa Erdoğan beye ve onun nezdinde Tarsus Ekspres’e emek veren herkese teşekkürü bir borç biliyorum.Sağ olsunlar.
 
İlk olarak Türk toplumunda gayrimenkulun önemine değinmek istiyorum. Bütün alışverişleri bir kenara bırakacak olursak, gayrimenkul büyüklük ve önem olarak diğerlerinden tamamen ayrılır. Çok eski tarihlerden günümüze kadar gayrimenkul türlerinin hepsinden önemlisi toprak yani günümüzdeki haliyle arsa ve arazilerdir. Türk toplumunda da toprak sahibi olmak yüzyıllardan beri her birey için en önemli konu olarak hayatın içerisinde yeralagelmiştir.
 
Günlük hayatımızda da şahit olduğumuz diyalogların bir çoğu gayrimenkulle ilgilidir. Sohbetlerinizde oturduğunuz ev, çalıştığınız işyeri, sosyal ve aile hayatınız tamamen gayrimenkul konusu etrafında döner dolaşır.Bir ikramiye çekilişi ile ilgili televizyonda röportaj yapılırken şahit olmuşsunuzdur. Mikrofon uzatılan herkesin ilk dileği güzel bir ev sahibi olmaktır. Ayrıca gelecekte kendisi ve ailesini garanti altına almak isteyen herkes gayrimenkulle yakından ilgilidir. İnsanoğlunun yaradılış fıtratında birikim yapmak ve kendinden sonra gelecek olan nesillere güzel bir miras bırakma içgüdüsü vardır. Kendi kültürümüzde de  “dünyada mekan ,ahrette iman” atasözüyle bu konunun önemi dile getirilmiştir.
 
Ayrıca gayrimenkul diğer yatırım araçları ile kıyaslandığında en sağlam araç olarak göze çarpmaktadır. Döviz, altın, hisse senedi gibi yatırım araçlarından zarar eden mutlaka duymuşsunuzdur. Fakat  normal piyasa koşullarında gayrimenkul alarak  zarar etmiş tek bir kişiyle dahi karşılaşmamışsınızdır.
 
Sonuç olarak uzmanlık gerektiren bu denli önemli bir konuda adım atacak olan herkesin son derece titiz  davranması gerekmektedir. Özellikle bu konuda hizmet veren kurumlardan profesyonel destek almaktan çekinmemelidirler. Çünkü insanların bu konuda aldığı kararlar hayatın geri kalanını doğrudan etkilemektedir. Önümüzdeki günlerde de bu kararlar alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilerimi aktarmaya çalışacağım.
Herkesin hayallerindeki gayrimenkule kavuşması dileğiyle,
 
Saygılarımla
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder